Wat is osteopathie?

MINDER PIJN, MEER ENERGIE

MINDER PIJN, MEER ENERGIE

Osteopathie bekijkt het lichaam als één geheel. Vaak ligt de oorzaak van uw klacht niet waar u de pijn ervaart. Een osteopaat herstelt de beweeglijkheid van structuren op 3 niveaus: structureel (gewrichten/spieren), visceraal (organen) en craniaal (schedel). Hierdoor kan het lichaam zichzelf genezen en terug in evenwicht komen.

INDIVIDUELE AANPAK

Iedere klacht is anders, van elke patiënt leren we iets bij. Een osteopaat is uitgebreid opgeleid in anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie. Vanuit een uitgebreid vraaggesprek en klinisch onderzoek wordt de oorzaak van uw klacht bepaald en wordt er een individueel aangepaste behandeling gegeven. Voor het welzijn van de patiënt wordt er gestreefd naar een goede samenwerking met de huisarts of specialist.

INDIVIDUELE AANPAK
INNOVATIEF

INNOVATIEF

Osteopathie praktijk Patricia Duchateau blijft zich bijscholen en verder specialiseren via opleidingen in binnen- en buitenland. Hierdoor worden steeds de nieuwste technieken toegepast.

Enkele van die specialisaties zijn: baby- en kinderosteopathie, Applied Kinesiology, CranioSacraaltherapie, Fasciatherapie, Voetreflexologie, Shiatsu, Auriculotherapie, Bachbloesemtherapie.

PREVENTIEF

Je hebt maar één lichaam en daar moet je zorg voor dragen. Dit kan door preventief een bezoekje te brengen aan je osteopaat. Onderhoud je lichaam zoals je je wagen onderhoud en laat je regelmatig preventief onderzoeken en behandelen. Zo behoud je de garantie op een lichaam dat goed beweegt en minimaliseer je de kans op klachten.

PREVENTIEF