Patricia Duchateau

Patricia Duchateau

Osteopaat D.O.

Over mij

Mijn naam is Patricia Duchateau, ik ben geboren op 1 december 1981 en ben opgegroeid in Lanaken. Door mijn intensieve beoefening van de zwemsport in mijn jeugdjaren was ik al van jongs af aan bezig met hoe je een lichaam in optimale conditie kon brengen. Dit was de reden om te beginnen aan mijn opleiding tot kinesitherapeut. Na het behalen van Lic. Kinesitherapie (2002) en Master in de Sportkinesitherapie (2003) besloot ik om verder te gaan in de osteopathie om nog dieper in te gaan op het menselijk lichaam en mijn zoektocht te starten naar de oorzaak van lichamelijke klachten. In 2013 behaalde ik mijn diploma als osteopaat D.O. aan het FICO in Antwerpen en startte ik een eigen praktijk in Neerharen.

Werken met mensen en ze kunnen helpen is het liefste wat ik doe, mijn werk is dan ook mijn grootste hobby. Door mijn grote interesse in de geneeskunde, haal ik mijn energie uit het bijleren van nieuwe dingen door regelmatig bij te scholen en veel boeken te lezen. Een grote liefde gaat uit naar baby’tjes en kinderen, waardoor ik mij gespecialiseerd heb in deze doelgroep aan het Fico in Antwerpen. Verdere interesses en specialisaties zijn Applied Kinesiology, Fasciatherapie, CranioSacraaltherapie, Auriculotherapie, Shiatsu, Voetreflexologie en Bachbloesemtherapie.

In mijn vrije tijd komen mijn man en kindjes op de eerste plaats. Ik geniet ervan om samen met hun uitstapjes te maken en hen gelukkig te zien. Mijn rust vind ik in reizen, lezen en meditatie.